SZC logo

Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203049/018 | 7623 Pécs, Rét utca 10.

Intézmény logo

Baranya Vármegyei SZC Zsolnay Vilmos Technikum és Szakképző Iskola

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • KRÉTA
Széchenyi 2020

Bemutatkozás

Kedves Látogatók!

Iskolánk - a Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum Zsolnay Vilmos Technikum és Szakképző Iskola - 3 hagyományos területe a kereskedelem, a vendéglátás és a turisztika. 2015 szeptemberétől indítottuk be a szociális és oktatás szakmacsoportba tartozó képzéseinket. Sajnos a német nyelv iránti igény visszaszorulása rákényszerített bennünket a kb. 20 évig működő két tanítási nyelvű képzés felfüggesztésére a 2019/20-as tanévtől kezdődően.

Intézményünk jellemzője, hogy mind főállásban, mind óraadóként a legjobb, gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakemberek dolgoztak és dolgoznak iskolánkban. Figyelemmel kísérték és kísérik a szakterület tudományos eredményeit, a szakma jogi környezetének változásait és nem utolsó sorban a munkaerőpiac változó igényeit. Mindig szívesen vállalkoznak az új ismeretek, módszerek kipróbálására. Tehetséges tanítványaikat pedig versenyeken való részvételre, továbbtanulásra ösztönzik.

Tanulói létszámunk túllépi az ezer főt. Diákjaink közel fele a térség hátrányos helyzetű kis településeiről érkezik.

Részt veszünk kulturális intézmények rendezvényein, sok esetben segítséget nyújtunk egy-egy városi nagy rendezvény, fogadás lebonyolításában. Turisztika szakos diákjaink képzését a város és a megye számos turisztikai attrakciójával kötött egyedi együttműködési megállapodásokkal segítjük.

Iskolánk DSD iskola, azaz a német államnak köszönhetően diákjaink ingyenesen nyelvvizsgázhatnak (B1-szakmai nyelv; B2-C1 általános idegen nyelv), tárgyi támogatást kapunk, anyanyelvi önkéntesek segítik munkánkat.

A Pécsi Tudományegyetem Partnerintézményeként részt veszünk a pedagógus/oktató utánpótlás képzésében.

2018 óta Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola is vagyunk.

Bemutatkozás

Partnereink

  SZC logo

  Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum


   • Intézmény logo
   • Baranya Vármegyei SZC Zsolnay Vilmos Technikum és Szakképző Iskola

    7623 Pécs, Rét utca 10.

   • Telefon: +3672518190

    E-mail: info@kivisz.hu

    OM azonosító: 203049/018


   2023Baranya Vármegyei SZC Zsolnay Vilmos Technikum és Szakképző Iskola