SZC logo

Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203049/018 | 7623 Pécs, Rét utca 10.

Intézmény logo

Baranya Vármegyei SZC Zsolnay Vilmos Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokKRÉTA
Széchenyi 2020

Bemutatkozás

Kedves Látogatók!

Iskolánk - a Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum Zsolnay Vilmos Technikum és Szakképző Iskola - 3 hagyományos területe a kereskedelem, a vendéglátás és a turisztika. 2015 szeptemberétől indítottuk be a szociális és oktatás szakmacsoportba tartozó képzéseinket. Sajnos a német nyelv iránti igény visszaszorulása rákényszerített bennünket a kb. 20 évig működő két tanítási nyelvű képzés felfüggesztésére a 2019/20-as tanévtől kezdődően.

Intézményünk jellemzője, hogy mind főállásban, mind óraadóként a legjobb, gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakemberek dolgoztak és dolgoznak iskolánkban. Figyelemmel kísérték és kísérik a szakterület tudományos eredményeit, a szakma jogi környezetének változásait és nem utolsó sorban a munkaerőpiac változó igényeit. Mindig szívesen vállalkoznak az új ismeretek, módszerek kipróbálására. Tehetséges tanítványaikat pedig versenyeken való részvételre, továbbtanulásra ösztönzik.

Tanulói létszámunk túllépi az ezer főt. Diákjaink közel fele a térség hátrányos helyzetű kis településeiről érkezik.

Részt veszünk kulturális intézmények rendezvényein, sok esetben segítséget nyújtunk egy-egy városi nagy rendezvény, fogadás lebonyolításában. Turisztika szakos diákjaink képzését a város és a megye számos turisztikai attrakciójával kötött egyedi együttműködési megállapodásokkal segítjük.

Iskolánk DSD iskola, azaz a német államnak köszönhetően diákjaink ingyenesen nyelvvizsgázhatnak (B1-szakmai nyelv; B2-C1 általános idegen nyelv), tárgyi támogatást kapunk, anyanyelvi önkéntesek segítik munkánkat.

A Pécsi Tudományegyetem Partnerintézményeként részt veszünk a pedagógus/oktató utánpótlás képzésében.

2018 óta Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola is vagyunk.

Bemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum


Baranya Vármegyei SZC Zsolnay Vilmos Technikum és Szakképző Iskola

7623 Pécs, Rét utca 10.

Telefon: +3672518190

E-mail: info@kivisz.hu

OM azonosító: 203049/018


2024Baranya Vármegyei SZC Zsolnay Vilmos Technikum és Szakképző Iskola