• Üdvözöljük weboldalunkon!

  Üdvözöljük weboldalunkon!

  Iskolánk a Baranya Megyei SZC Zsolnay Vilmos Technikum és Szakképző Iskola két iskola: a Zrínyi Miklós Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakközépiskola, valamint a Zsolnay Vilmos Szakközépiskola és Szakmunkásképző összevonásával jött létre 1993. augusztus 1-jén. Read More
 • Kereskedelmi tagozat

  Kereskedelmi tagozat

  Tanirodánkat a Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola hozta létre 1998-ban. Az előkészületi munkálatok egy évet vettek igénybe, de sikerült nagyon igényes és magas színvonalú gyakorló irodát létrehozni. A taniroda tényleges működése 1999 szeptemberében kezdődött. Kereskedelmi tagozat.
 • Vendéglátó tagozat

  Vendéglátó tagozat

  Szakközépiskolai képzés:Képzési idő: 4 év, a tanulók a 12. osztályt követően érettségi vizsgát tesznek.A közismereti tantárgyakon kívül vendéglátás-idegenforgalom szakmacsoportos alapozó oktatás folyik, mely lehetőséget nyújt a kiválasztott szakmacsoport közös elméleti és gyakorlati ismereteinek elsajátítására, a készségek, képességek fejlesztésére, az érettségire való felkészülésre, a pályaválasztási döntés, illetve a szakirányú felsőfokú továbbtanulás előkészítésére és az érettségi utáni szakképzés megalapozására.Elméleti ismeretek: Gazdasági környezetünk, Vendéglátó és turizmusismeretek, Szállodai ismeretek, Marketing Alapozó gyakorlatok: Gasztronómiai alapismeretek, Kommunikáció, Viselkedéskultúra, Ételkészítés, Cukrászati termékkészítés.
 • Idegenforgalmi tagozat

  Idegenforgalmi tagozat

  Iskolánk idegenforgalmi tagozata immáron több évtizedes múltra tekinthet vissza. Képzésünk célja, hogy idegenforgalmi vállalkozások számára korszerű általános és szakmai műveltséggel rendelkező szakembereket neveljünk. Diákjaink az érettségi és a szakmai vizsga letétele után biztos alapokra építve tanulhatnak tovább, nem csak szakirányban. Aki iskolánk elvégzése után a munkaerő piacra kerül, emelt szintű szakképzettséggel, nyelvvizsgával a kezében, biztosan könnyen megtalálja helyét.
 • Színvonal Alapítvány

  Színvonal Alapítvány

  Székhely: 7623 Pécs, Rét u. 10. Adószáma: 19034243-1-02Számlaszáma: K&H Bank Nyrt.10200012-24074386-00000000
  ALAPÍTVÁNYI CÉLOK: Az iskolai tanulmányi színvonal emelése (pályatémák kiírása, tanulmányi és szakmai versenyeken való eredményes részvétel, erkölcsi elismerés, anyagi jutalmazás). Az iskola szakmai és nyelvi képzési lehetőségeinek magasabb szintű megvalósítása, a gyakorlati oktatás korszerűsítése. Az intézmény diákságának szakmai és nyelvi képzésével, továbbképzésével kapcsolatos tanulmányutak, szakmai gyakorlatok szervezése, anyagi támogatása. A gyakorlati oktatást elősegítő eszközök beszerzése. A kiemelkedő tanulmányi eredményeket elérő diákok felkészülésének támogatása. A diákság ösztönzése a kiváló szakmai tudás elérésére. Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Felhívás

 

Kutatásban való részvételi lehetőség közösségi szolgálatos órákért

Kedves Diákok!

A Pécsi Tudományegyetem végzős pszichológia mesterszakos hallgatójaként szakdolgozatomban azt szeretném megnézni, hogy a középiskolások mennyire érintettek internetes és kortárs zaklatásban. Ezen felül arra is kíváncsi vagyok, hogy az erkölcsi gondolkodásnak és az osztályközösségnek milyen szerepe van a zaklatás megállításában, az áldozatnak való segítségnyújtásban. Ehhez kérném a Ti segítségeteket.

Mivel az egyetem a korábbi években kötött az iskolával közösségi szolgálattal kapcsolatban szerződést, ezért a vizsgálatban való részvételért közösségi szolgálatos órákat tudunk felajánlani a résztvevőknek (de természetesen azokat is várjuk, akiknek nincs szüksége igazolásra). A kutatásom két részből fog állni, egy kérdőíves vizsgálatból, illetve egy fókuszcsoportos beszélgetésből. A kérdőív kitöltéséért 3 órát, míg a beszélgetésben való részvételért 5-6 órát tudunk leigazolni. A kérdőív kitöltése nagyjából fél órát vesz igénybe, míg a beszélgetés körülbelül egy órát. Nem szükséges a kutatás mindkét felében részt venni, el lehet jönni csak a kérdőíves vizsgálatra is, viszont a fókuszcsoportos beszélgetésben való részvétel feltétele a kérdőív kitöltése.

Az online kérdőív kitöltésére valószínűleg az iskolában kerül sor egy előre megbeszélt időpontban és teremben.

Jelentkezni az osztályfőnökötöknél, Balázs Attila iskolai koordinátornál vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen tudtok a nevetek és az email címetek megadásával.

Kérdés esetén, illetve bővebb információkért keressétek

Gergelics Noémit (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), vagy a kutatást vezető oktatót,

Dr. Arató Nikolettet (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

Előre is köszönjük a jelentkezéseteket! J

Aktuális

 • 1
 • 2
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
Elfogadom Nem fogadom el