• Üdvözöljük weboldalunkon!

  Üdvözöljük weboldalunkon!

  Iskolánk a Pécsi SZC Zsolnay Vilmos Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája két iskola: a Zrínyi Miklós Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakközépiskola, valamint a Zsolnay Vilmos Szakközépiskola és Szakmunkásképző összevonásával jött létre 1993. augusztus 1-jén. Read More
 • Kereskedelmi tagozat

  Kereskedelmi tagozat

  Tanirodánkat a Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola hozta létre 1998-ban. Az előkészületi munkálatok egy évet vettek igénybe, de sikerült nagyon igényes és magas színvonalú gyakorló irodát létrehozni. A taniroda tényleges működése 1999 szeptemberében kezdődött. Kereskedelmi tagozat.
 • Vendéglátó tagozat

  Vendéglátó tagozat

  Szakközépiskolai képzés:Képzési idő: 4 év, a tanulók a 12. osztályt követően érettségi vizsgát tesznek.A közismereti tantárgyakon kívül vendéglátás-idegenforgalom szakmacsoportos alapozó oktatás folyik, mely lehetőséget nyújt a kiválasztott szakmacsoport közös elméleti és gyakorlati ismereteinek elsajátítására, a készségek, képességek fejlesztésére, az érettségire való felkészülésre, a pályaválasztási döntés, illetve a szakirányú felsőfokú továbbtanulás előkészítésére és az érettségi utáni szakképzés megalapozására.Elméleti ismeretek: Gazdasági környezetünk, Vendéglátó és turizmusismeretek, Szállodai ismeretek, Marketing Alapozó gyakorlatok: Gasztronómiai alapismeretek, Kommunikáció, Viselkedéskultúra, Ételkészítés, Cukrászati termékkészítés.
 • Idegenforgalmi tagozat

  Idegenforgalmi tagozat

  Iskolánk idegenforgalmi tagozata immáron több évtizedes múltra tekinthet vissza. Képzésünk célja, hogy idegenforgalmi vállalkozások számára korszerű általános és szakmai műveltséggel rendelkező szakembereket neveljünk. Diákjaink az érettségi és a szakmai vizsga letétele után biztos alapokra építve tanulhatnak tovább, nem csak szakirányban. Aki iskolánk elvégzése után a munkaerő piacra kerül, emelt szintű szakképzettséggel, nyelvvizsgával a kezében, biztosan könnyen megtalálja helyét.
 • Színvonal Alapítvány

  Színvonal Alapítvány

  Székhely: 7623 Pécs, Rét u. 10. Adószáma: 19034243-1-02Számlaszáma: K&H Bank Nyrt.10200012-24074386-00000000
  ALAPÍTVÁNYI CÉLOK: Az iskolai tanulmányi színvonal emelése (pályatémák kiírása, tanulmányi és szakmai versenyeken való eredményes részvétel, erkölcsi elismerés, anyagi jutalmazás). Az iskola szakmai és nyelvi képzési lehetőségeinek magasabb szintű megvalósítása, a gyakorlati oktatás korszerűsítése. Az intézmény diákságának szakmai és nyelvi képzésével, továbbképzésével kapcsolatos tanulmányutak, szakmai gyakorlatok szervezése, anyagi támogatása. A gyakorlati oktatást elősegítő eszközök beszerzése. A kiemelkedő tanulmányi eredményeket elérő diákok felkészülésének támogatása. A diákság ösztönzése a kiváló szakmai tudás elérésére. Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Kedves Diákok!

 

A SZEMEM FÉNYE ALAPÍTVÁNY FELHÍVÁSA!

Egész nyáron várjuk a Diákokat a Szemem Fénye Alapítványnál, Pécs, Rácvárosi u 37.
akik kényelmesen,tervezetten szeretnék teljesíteni a ledolgozandó 50 órát.
Több területen is lehet Önkéntes munkát végezni.(Raktár, Dóri ház, külső helyszínes lehetőség).

Jelentkezés emailben: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Segítségüket hálásan köszönöm!

Üdvözlettel:
Kiss Anita

Szemem Fénye Alapítvány
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
0672/526-658A PÉCS- NORMANDIA LIONS CLUB FELHÍVÁSA


Május 27-én szombaton a POTE Aulában Jótékonysági estet rendezünk a Pécs-Normandia LIONS Club fennállásának 25. évfordulójára.
A rendezvény lebonyolításához diákok segítségére lenne szükségünk.

Feladat: jegyszedés, prospektus osztás, vendégek részére helyek lefoglalása, ajtóknál, öltözőknél felügyelet, szereplők segítése.
Érkezés: 17:00 óra POTE Aula

Kérjük ünnepélyes öltözékben jöjjenek a diákok! Lányok kisméretű táskát hozzanak, olyat ami nem akadályozza őket a munkában.

Várhatóan a 3 órát meghaladja az ott tartózkodás, azt is le fogjuk igazolni.

JELENTKEZÉS : Május 17-ig, BALÁZS ATTILA (RAD.118)VIVICITTÁ
A PÉCSI SPORT NONPROFIT ZRT. FELHÍVÁSA

A VIVICITTÁ VÁROSVÉDŐ FUTÁS PÉCS CÍMŰ FUTÓVERSENY LEBONYOLÍTÁSÁHOZ KERESÜNK DIÁKOKAT
KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLATRA.
IDŐPONT: 2017.05.14. VASÁRNAP DÉLELŐTT.
JELENTKEZÉS ÉS RÉSZLETEK: BALÁZS ATTILA (RAD.118)BARANYA MEGYEI CSALÁD,ESÉLYTEREMTÉSI ÉS ÖNKÉNTES HÁZ FELHÍVÁSA!

Szeretnénk megszólítani IKSZ–ot végző diákokat, hogy minél többen vegyenek részt a pályázatunkon, melynek felhívását mellékeljük.

A pályázat célja, hogy a beszámolókon keresztül bemutathassuk, milyen önkéntes lehetőségei vannak a fiataloknak, hogyan juthatnak információhoz az önkéntes tevékenységekkel kapcsolatban milyen élményeket, tapasztalatokat szereztek.

A beszámoló beküldési határideje 2017. június 6. kedd.

A díjátadó helye, időpontja még szervezés alatt van, várhatóan június 13-15 között lesz.

A közösségi szolgálatot kérő szervezetekkel együttműködve szeretnénk értékes jutalmakkal megköszönni a diákok munkáját, egy fiatalos, zenés ünnepség keretén belül.
Jelentkezési lap
CSEÖH bemutatkozás
Felhívás 

ORFŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK FELHÍVÁSA!


Orfű Község rendezi meg idén a Modellvitorlás Világbajnokságot.

Idegen nyelvet beszélő 10. ,11. évfolyamos diákokat keresünk a rendezvény idejére (angol, német, spanyol, stb). A rendezvény 2 hetes, de pár órára is szívesen fogadjuk a tanulókat. A közösségi szolgálat idejét természetesen jóváírjuk a szolgálati naplóban.


 

 


A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Felhívása!

 

A 2016-2017-es tanévben is lehetőség van a hivatásos katasztrófavédelmi szerveknél közösségi szolgálat teljesítésére.

A 2016-2017-es év első félévének kijelőlt időpontjait és a tevékenységi körökről szóló tájékoztatást alább olvashatják.

Helyszín: Pécsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság (Engel János u.1.)

Jelentkezés: Balázs Attila (Rad.118.)

Jelentkezni legkésőbb az aktuális szombat előtti péntekig lehetséges, de akár egész hónapra is lehet.

 Pécsi - Komlói Hivatásos Tűzoltóparancsnokság
Hónap Tevékenység Felelős Szervezet Dátum
szeptember Tűzoltó-technika kipróbálása. Adatbázisokba adatrögzítési feladatok végrehajtása. Adattárakban, pontosítás, adatrögzítési feladatok. tűzoltóparancsnok, parancsnok-helyettes, szolgálatparancsok, katasztrófavédelmi megbízott Pécs HTP;       Komló HTP  Minden szombaton                9:00-12:00-ig
október Részvétel a tűzoltó laktanya karbantartási tevékenységeiben. Tájékoztató anyagok megismerése. Adattárakban, pontosítás, adatrögzítési feladatok. tűzoltóparancsnok, parancsnok-helyettes, szolgálatparancsok, katasztrófavédelmi megbízott Pécs HTP;       Komló HTP  Minden szombaton                9:00-12:00-ig
november Tűz-és munkavédelmi oktatás, látogatási szabályok. Tűzoltó-technika kipróbálása. Adattárakban, pontosítás, adatrögzítési feladatok. tűzoltóparancsnok, parancsnok-helyettes, szolgálatparancsok, katasztrófavédelmi megbízott Pécs HTP;       Komló HTP  Minden szombaton                9:00-12:00-ig
december Tűz-és munkavédelmi oktatás, látogatási szabályok. Tűzoltó-technika kipróbálása. Adattárakban, pontosítás, adatrögzítési feladatok. tűzoltóparancsnok, parancsnok-helyettes, szolgálatparancsok, katasztrófavédelmi megbízott Pécs HTP;       Komló HTP  Minden szombaton                9:00-12:00-ig

 

Aktuális

 • 1
 • 2