• Határtalanul! pályázati program

  Határtalanul! pályázati program

  Az iskolánk 2018-ban nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Határtalanul pályázatán. Ennek keretében először 2019. március 18-22-ig Pécsre látógatott partner iskolánk, a Horváth János Elméleti Líceum 40 diákja kisérő tanáraikkal. A pályázatban résztvevő tanulók és pedagógusaik 2019 május 20. és 24-e között fognak ismételten találkozni, immáron Erdélyben. Read More
 • Üdvözöljük weboldalunkon!

  Üdvözöljük weboldalunkon!

  Iskolánk a Pécsi SZC Zsolnay Vilmos Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája két iskola: a Zrínyi Miklós Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakközépiskola, valamint a Zsolnay Vilmos Szakközépiskola és Szakmunkásképző összevonásával jött létre 1993. augusztus 1-jén. Read More
 • Kereskedelmi tagozat

  Kereskedelmi tagozat

  Tanirodánkat a Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola hozta létre 1998-ban. Az előkészületi munkálatok egy évet vettek igénybe, de sikerült nagyon igényes és magas színvonalú gyakorló irodát létrehozni. A taniroda tényleges működése 1999 szeptemberében kezdődött. Kereskedelmi tagozat.
 • Vendéglátó tagozat

  Vendéglátó tagozat

  Szakközépiskolai képzés:Képzési idő: 4 év, a tanulók a 12. osztályt követően érettségi vizsgát tesznek.A közismereti tantárgyakon kívül vendéglátás-idegenforgalom szakmacsoportos alapozó oktatás folyik, mely lehetőséget nyújt a kiválasztott szakmacsoport közös elméleti és gyakorlati ismereteinek elsajátítására, a készségek, képességek fejlesztésére, az érettségire való felkészülésre, a pályaválasztási döntés, illetve a szakirányú felsőfokú továbbtanulás előkészítésére és az érettségi utáni szakképzés megalapozására.Elméleti ismeretek: Gazdasági környezetünk, Vendéglátó és turizmusismeretek, Szállodai ismeretek, Marketing Alapozó gyakorlatok: Gasztronómiai alapismeretek, Kommunikáció, Viselkedéskultúra, Ételkészítés, Cukrászati termékkészítés.
 • Idegenforgalmi tagozat

  Idegenforgalmi tagozat

  Iskolánk idegenforgalmi tagozata immáron több évtizedes múltra tekinthet vissza. Képzésünk célja, hogy idegenforgalmi vállalkozások számára korszerű általános és szakmai műveltséggel rendelkező szakembereket neveljünk. Diákjaink az érettségi és a szakmai vizsga letétele után biztos alapokra építve tanulhatnak tovább, nem csak szakirányban. Aki iskolánk elvégzése után a munkaerő piacra kerül, emelt szintű szakképzettséggel, nyelvvizsgával a kezében, biztosan könnyen megtalálja helyét.
 • Színvonal Alapítvány

  Színvonal Alapítvány

  Székhely: 7623 Pécs, Rét u. 10. Adószáma: 19034243-1-02Számlaszáma: K&H Bank Nyrt.10200012-24074386-00000000
  ALAPÍTVÁNYI CÉLOK: Az iskolai tanulmányi színvonal emelése (pályatémák kiírása, tanulmányi és szakmai versenyeken való eredményes részvétel, erkölcsi elismerés, anyagi jutalmazás). Az iskola szakmai és nyelvi képzési lehetőségeinek magasabb szintű megvalósítása, a gyakorlati oktatás korszerűsítése. Az intézmény diákságának szakmai és nyelvi képzésével, továbbképzésével kapcsolatos tanulmányutak, szakmai gyakorlatok szervezése, anyagi támogatása. A gyakorlati oktatást elősegítő eszközök beszerzése. A kiemelkedő tanulmányi eredményeket elérő diákok felkészülésének támogatása. A diákság ösztönzése a kiváló szakmai tudás elérésére. Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Szakképző intézmények felkészülésének támogatása a rövidebb képzési idejű szakképzés bevezetésére” a Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolában

 

Komplex tájékoztató kiadvány - Cukrász

Komplex tájékoztató kiadvány - Pincér

Komplex tájékoztató kiadvány - Szakács

Komplex tájékoztató kiadvány - Eladó

Komplex tájékoztató kiadvány - Kereskedő

Komplex tájékoztató kiadvány - Vendéglátás szervező

 

A Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola 23.291.124,- forint támogatást nyert a „Felkészülés a rövidebb idejű szakképzés 2013 évi bevezetésére” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv TÁMOP-2.2.5.B-12/1-2012 keretében, mely 2014. augusztus 31-én véget ér.


Pályázatunk a 2013 szeptemberében bevezetésre kerülő, rövidebb képzési idejű szakképzés bevezetésének felkészülését segítette elő, tette rugalmasabbá. A pályázat forrásaiból lehetőség nyílt a változásra kerülő szakmák bevezetéséhez munkacsoportok létrehozására, 24 fő pedagógus dolgozott a dokumentumok és bemutató órák elkészítésén. Az ő munkájukat minden tekintetben támogatni tudtuk a pályázat ideje alatt. A részt vevő pedagógusok továbbképzés keretében módszertani ismeretet szereztek, melyről tanúsítványt kaptak.
A projekt alapvető célja, mely megvalósult a pályázat ideje alatt, a korrekt felkészülés az új szakképzés zökkenőmentes bevezetése volt, ez azt jelenti, hogy módosításra kerültek az alapdokumentumok, elkészült a helyi szakmai program. Fontos része volt a projektnek az új tananyagtartalmak értelmezése, didaktikai megoldások megtalálása a megváltozott követelményekhez. Ezen feladatok megvalósultak a pedagóguscsoportok munkája által, a bemutató órák alkalmával a tanár kollégák egymásnak adták át ismereteiket, illetve szélesítették a tanulók látókörét. Az alkalmazott IKT eszközök nagy mértékben segítették, hozzájárultak a tanulók motivációjához.
A munkacsoportok színvonalasan megmunkált, komplex szakmai kiadványt hoztak létre a saját szakmájuknak megfelelően, mely később is követendő információkat, tudást tartalmaz. Ezen kiadványokkal segítjük a saját és mások munkáját az új típusú szakképzés bevezetéséhez.

 

Aktuális

 • 1
 • 2
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
Elfogadom Nem fogadom el