• Üdvözöljük weboldalunkon!

  Üdvözöljük weboldalunkon!

  Iskolánk a Pécsi SZC Zsolnay Vilmos Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája két iskola: a Zrínyi Miklós Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakközépiskola, valamint a Zsolnay Vilmos Szakközépiskola és Szakmunkásképző összevonásával jött létre 1993. augusztus 1-jén. Read More
 • Kereskedelmi tagozat

  Kereskedelmi tagozat

  Tanirodánkat a Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola hozta létre 1998-ban. Az előkészületi munkálatok egy évet vettek igénybe, de sikerült nagyon igényes és magas színvonalú gyakorló irodát létrehozni. A taniroda tényleges működése 1999 szeptemberében kezdődött. Kereskedelmi tagozat.
 • Vendéglátó tagozat

  Vendéglátó tagozat

  Szakközépiskolai képzés:Képzési idő: 4 év, a tanulók a 12. osztályt követően érettségi vizsgát tesznek.A közismereti tantárgyakon kívül vendéglátás-idegenforgalom szakmacsoportos alapozó oktatás folyik, mely lehetőséget nyújt a kiválasztott szakmacsoport közös elméleti és gyakorlati ismereteinek elsajátítására, a készségek, képességek fejlesztésére, az érettségire való felkészülésre, a pályaválasztási döntés, illetve a szakirányú felsőfokú továbbtanulás előkészítésére és az érettségi utáni szakképzés megalapozására.Elméleti ismeretek: Gazdasági környezetünk, Vendéglátó és turizmusismeretek, Szállodai ismeretek, Marketing Alapozó gyakorlatok: Gasztronómiai alapismeretek, Kommunikáció, Viselkedéskultúra, Ételkészítés, Cukrászati termékkészítés.
 • Idegenforgalmi tagozat

  Idegenforgalmi tagozat

  Iskolánk idegenforgalmi tagozata immáron több évtizedes múltra tekinthet vissza. Képzésünk célja, hogy idegenforgalmi vállalkozások számára korszerű általános és szakmai műveltséggel rendelkező szakembereket neveljünk. Diákjaink az érettségi és a szakmai vizsga letétele után biztos alapokra építve tanulhatnak tovább, nem csak szakirányban. Aki iskolánk elvégzése után a munkaerő piacra kerül, emelt szintű szakképzettséggel, nyelvvizsgával a kezében, biztosan könnyen megtalálja helyét.
 • Színvonal Alapítvány

  Színvonal Alapítvány

  Székhely: 7623 Pécs, Rét u. 10. Adószáma: 19034243-1-02Számlaszáma: K&H Bank Nyrt.10200012-24074386-00000000
  ALAPÍTVÁNYI CÉLOK: Az iskolai tanulmányi színvonal emelése (pályatémák kiírása, tanulmányi és szakmai versenyeken való eredményes részvétel, erkölcsi elismerés, anyagi jutalmazás). Az iskola szakmai és nyelvi képzési lehetőségeinek magasabb szintű megvalósítása, a gyakorlati oktatás korszerűsítése. Az intézmény diákságának szakmai és nyelvi képzésével, továbbképzésével kapcsolatos tanulmányutak, szakmai gyakorlatok szervezése, anyagi támogatása. A gyakorlati oktatást elősegítő eszközök beszerzése. A kiemelkedő tanulmányi eredményeket elérő diákok felkészülésének támogatása. A diákság ösztönzése a kiváló szakmai tudás elérésére. Read More
 • Határtalanul! pályázati program

  Határtalanul! pályázati program

  Az iskolánk 2018-ban nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Határtalanul pályázatán. Ennek keretében először 2019. március 18-22-ig Pécsre látógatott partner iskolánk, a Horváth János Elméleti Líceum 40 diákja kisérő tanáraikkal. A pályázatban résztvevő tanulók és pedagógusaik 2019 május 20. és 24-e között fognak ismételten találkozni, immáron Erdélyben. Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

szakmak ejszakaja1

 

VÁSÁROLJ OKOSAN! - FOGYASZTÓVÉDELMI VETÉLKEDŐ A TUDATOSSÁG JEGYÉBEN

Ökolábnyom, tudatos fogyasztó, felelős internethasználó … Biztosan hallottad már te is ezeket a fogalmakat. Na, de mennyire hozol te tudatos döntéseket vásárlásod során? Játékos vetélkedőnkön megtudhatod! Gyere és mérd össze tudásod másokkal!

 

1

 

TE KIS ÁRUL-Ó! - MEG VAN BENNED A KERESKEDŐ VÉNA? JÓ A RÁBESZÉLŐ KÉPESSÉGED? LÁSSUK, HOGY MENNE AZ ÁRULÁS?

Logókvíz, méricskélés, értékbecslés, csomagolás szerepel többek között a programban. Kipróbálhatjátok kézügyességeteket, felmérhetitek tájékozottságotokat ismert és kevésbé ismert márkák, illetve árak és értékek terén.

 

2

 

SZÍNEZD ÚJRA! - SZÍNES KÉRDÉSEK SZÍNEZÉS KÖZBEN SZÍNES VILÁGUNKRÓL

A program helyszíne iskolánk erre a napra kialakított Zsolnay Kávéháza. Színezve ismerkedhetsz városunk látnivalóival, közben érdekes kérdésekre keressük a választ a bennünket körülvevő ezerarcú, hihetetlenül színes világunkról. Szivárványszínű hegyek közé és rózsaszín tavakhoz repítünk el gondolatban. És ez nem mese!

 

3

 

HANGOK, ÍZEK, ILLATOK - A ZSOLNAY IRODALMI KÁVÉHÁZ ÚJRA NYITJA KAPUJÁT

Hallottál már a régi híres kávéházakról, ahol a kor nagyjai - írók, költők, művészek - találkoztak és osztották meg egymással gondolataikat? Idézzük meg együtt a korszakot! Halk zene, teret belengő kávéillat, verselés, rajzolás, alkotás vár minden kedves vendéget, aki ellátogat Zsolnay irodalmi kávéházunkba. Na és persze koffeinmentes kávé, forró csoki, tea pezsdíti fel érzékeidet.

 

4

 

TERÜLJ, TERÜLJ ASZTALKÁM - AVAGY BEVEZETÉS A PINCÉR SZAKMA REJTELMEIBE

Ugye milyen ügyesen tudnak zsonglőrködni a pincérek a tányérokkal? Milyen csodákat bírnak hajtogatni szalvétából? Mennyi etikett szabályra kell odafigyelniük! Ismerkedj te is e csodálatos szakma világával! 

 

5

VAN SÜTNIVALÓD? - ISMERD MEG A KONYHA KREATÍV OLDALÁT! ALKOSS, SÜSS, TÁLALJ!

A szakács szakma szépségeit mutatjuk be neked, veled. Művészet-e a konyhaművészet? Szüksége van-e egy jó szakácsnak a kreativitásra, ötletességre, szépérzékre? Próbáld ki magad! Mi kisütjük, te dekorálj és tálalj!

 

6

 

MEGY A GŐZÖS, MEGY A GŐZÖS … - VÁROSNÉZÉS KISVONATTAL

Idegenvezető diákjaink kisvonatozásra várják az érdeklődőket, ahol útközben ismerkedünk városunk látnivalóival, majd a túrát az iskola Zsolnay Irodalmi Kávéházában zárjuk. Indulás a Széchenyi térről, a dzsámi mellett kialakításra kerülő Zsolnay megállóból. Keresd logónkat!

A rendezvény regisztrációhoz kötött! Jelentkezés márc. 26-ig az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen!

 

7

 

CSERE-BERE FORGATAG - INSTAFOTÓZÁS, PLÜSSÖK GYŰJTÉSE ÉS CSERÉJE

 

Hozz egy plüssöt és cserébe meghívunk kávéházunkba egy forró csokira! A plüssöket a pécsi Gyermekklinika kis betegeinek juttatjuk el a húsvéthoz közeledve. Iskolánk Zsolnay fala előtt lehetőséged lesz fotózkodni, kérdezni képzésünkről.

8

Aktuális

 • 1
 • 2
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
Elfogadom Nem fogadom el